zaterdag, januari 06, 2007

Kerstvakantie

Het is een tijd geleden dat ik voor het laatst een stukje heb gepost. Door wat problemen met het wireless internet ging het allemaal niet zo soepel. Allereerst wil ik jullie een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Ik hang nu in de hangmat in de achtertuin, met een zonnetje en boven de dertig graden :)

Toen ik hier aankwam was een van de eerste dingen die ik deed een mountainbike community vinden. Ik heb al eerder foto’s gepost van een Dirt Crit in Westgate Park. De Dirt Crit is elke donderdag avond en is een mountainbikerace van 3-5 rondjes van 4km. Veel smalle kronkelpaadjes, de singletracks. De week voor de kerstvakantie heb ik ook een poging gewaagd. De kosten voor een verzekering en algemene kosten verbaasde me een beetje, 25 aud totaal. Voor de zekerheid startte ik in de laatste groep om te kijken wat het niveau was. Het ging best aardig ondanks de hitte, 36 graden was het die dag. Uiteindelijke eindigde ik al eerste in de groep met als beloning een bak druivensuiker voor instant sportdrank. Op de site www.fullgaspromotions.com.au zijn uitslagen van de 21 december race te vinden. Al met al een leuke ervaring en aardige mensen gesproken. Volgende week waarschijnlijk weer.

Diezelfde week kwam de vriend van Nadia in Australië aan voor de kerstvakantie. Met Omar, Philip, Florian en Nadia en Fabio hebben we de binnenstad van Melbourne verkend. In de grootste Chinatown van Australië eerst wat gegeten en daarna naar een luxe cafe aka chocolaterie. Op het Federation Square was een grote levende advent kalender. Met kunst een vliegwerk werd een nieuwe dag op de kalender geopend. Vervolgens een toilet op grote hoogte bezocht met een gaaf uitzicht, zie foto’s. Daarna in de Fifty-five wat gechilled met een Hoegaarden.

Met de kerst in aantocht viel het me op dat ik nog geen kerstgevoel had. In Nederland worden de dagen korter, kouder en misschien zelfs witter. Helaas was net de periode van de kerst de periode met het slechtste weer tot nu toe. Eerste kerstdag ben in met m’n flatgenoot Brent naar een openlucht festival gegaan. Hier waren een aantal DJ’s en de sfeer was heel relaxt. Helaas was de opkomst vanwege het weer niet zo hoog dus zijn we snel weer vertrokken. Tweede kerstdag achter de kabel-tv gehangen en wat films gekeken. Tijdens de kerstvakantie werden 20 afleveringen van Family Guy achter elkaar uitgezonden.

Oudjaarsdag ben ik met wat collega’s in het casino wezen eten. Daarna het vuurwerk aan de Yarra river bekeken. Helaas stonden we net achter een grote lantaarnpaal zodat m’n foto’s niet zijn geworden zoals ik verwacht had. Daarna heel de stad doorgelopen op zoek naar een relaxte club. Net zoals in Nederland waren er bij veel clubs guestlists waarbij vooraf tickets verkocht werden. Ook waren de entreekosten erg hoog. Het was me hier al eerder opgevallen dat er weinig respect is voor ambulances of brandweerwagen met zwaailicht. Ook Philip was dit opgevallen. Waarschijnlijk denken de aussie van 'You dude, relax man'. In de Icon aan Flinders lane konden we toch een allen tevreden zijn. Het Heineken bier smaakte toch best wel goed…

Net weer even langs de stageplek gegaan om te kijken hoe het met de software staat. Maandag wordt het geïnstalleerd. Ondertussen is m’n visum geaccepteerd alleen loopt deze op 13 maart af. Voor de laatste paar dagen tot 20 maart heb ik dus nog een ander visum nodig. Een heel gedoe allemaal. Morgen komt een UT-er, Koen van Bindsbergen, aan in Melbourne. Hij komt ook op het Wackett Centre te werken. Zaterdag ga ik met Omar en Koen naar het rooftop cinema. Dit is een bios op zoals de naam al zegt op het dak van een gebouw waarbij de film op een ander gebouw wordt geprojecteerd.

Op verzoek heb ik nog wat foto’s van m’n huis en kamer gemaakt. De tijd gaat erg snel. Nog iets meer dan een maand en dan is de stage alweer voorbij en ga ik op vakantie naar de Eastcoast.

Foto's van vanalles...

2 Comments:

At maandag, 08 januari, 2007, Anonymous Anoniem said...

He Wouter,

Gefeliciteerd met je overwinning met mountainbiken. Het is wel stil hier in de gang zonder mijn buurman hoor. We zijn trouwens de gang voor onze deuren wat aan het opknappen. Foto's staan op http://bakkie.student.utwente.nl/fotos

Groeten,
Joost

 
At woensdag, 10 januari, 2007, Anonymous Anoniem said...

Hoi Wouttie,

leuk om te lezen wat je allemaal met Kerst en Oud&Nieuw hebt gedaan. Ik kan me voorstellen dat het een heel ander gevoel is om dit soort gelegenheden in de warmte te vieren. Maar weer een ervaring erbij..

Gr Miek

 

Een reactie posten

<< Home

Loading...